Am plăcerea de a vă anunța apariția Editurii Frontiera, prima editură românească dedicată în întregime publicării cărților de terapie pentru copiii cu întârzieri de dezvoltare.

Editura își propune să publice cele mai noi și importante titluri din domeniul terapiilor de recuperare (de la terapii comportamentale la terapia senzorială, de la logopedie la teoria minții). Cărțile vor avea un pronunțat caracter practic, astfel încât să fie accesibile nu doar specialiștilor, ci și oricărui părinte dornic să lucreze cu copilul său.

Prima carte pe care v-o propune Editura Frontiera este Ghid de terapie ABA, (partea I, ”Strategii de modificare a comportamentului copiilor autiști”). Cartea este traducerea primei părți a manualului ”A Work in Progress” de Ron Leaf și John McEachin.

Acest prim volum al cărții descrie pe larg cele mai dificile comportamente cu care se confruntă un părinte: crizele de furie, autostimularea, problemele de somn și alimentație sau folosirea toaletei. Veți afla regulile de bază ale modificării comportamentale, dar și principalele greșeli de care e bine să vă feriți atunci când încercați să dezvățați copilul de comportamente nepotrivite.

Extrasele din carte și cuprinsul, aflate pe site-ul editurii, vor ajuta cititorul să-și facă o imagine de ansamblu a subiectelor abordate de cei doi psihologi americani.

Cartea se adresează părinților care doresc să înceapă un program de terapie intensivă cu copilul lor sau care au nevoie de materiale pentru formarea terapeuților, dar și specialiștilor din domeniul educației speciale, cărora le oferim un text de referință, obligatoriu în bibliografia terapiei cognitiv-comportamentale.

Cartea poate fi comandata completand formularul de comanda de pe site-ul editurii http://www.editurafrontiera.ro/catalog.htm.

Cartea a apărut cu sprijinul organizației World Vision Romania și al Asociației Puzzle România.

Site: www.editurafrontiera.ro

Email: office@editurafrontiera.ro