Comunicat de presă, 16 Aprilie 2013

Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată www.asociatiatca.ro în parteneriat cu Asociația Help Mălin www.helpautism.ro anunță organizarea celei de-a doua ediții a “Conferinței Naționale de Analiză aplicată a comportamentului – în perioada 11-12 mai 2013, la Crystal Palace Ballrooms, București.

Numărul mare de participanți ai primei ediții, precum și solicitările din ce in ce mai mari de formare în bazele Analizei Aplicate a Comportamentului- ABA, ne-au determinat în a organiza cea de-a doua ediție a conferinței. ÃŽn această ediție sunt invitați lectori internaționali, alături de cei mai renumiți lectori români care excelează în Analiza aplicată a comportamentului, acreditați BCBA (Board Certified Behavior Analysts). Ei vor aborda subiecte de interes major în domeniu și vor fi prezenți, de asemenea, pentru a răspunde oricăror întrebări venite din partea publicului.

Astfel, ne propunem ca a doua ediție a conferinței să ofere participanților o viziune și mai clară asupra complexitații Analizei Aplicate a Comportamentului ca știință, asupra noutăților din domeniu și a metodelor și tehnicilor care au ca scop recuperarea copiilor cu TSA (tulburare din spectrul autist).
Informarea și formarea continuă în ceea ce privește tehnicile de lucru abordate în analiza aplicată a comportamentului este una dintre responsabilitățile oricărui profesionist care lucrează în acest domeniu. Doar fiind la curent cu noile cercetări și abordări putem oferi servicii de calitate copiilor și familiilor acestora astfel încât să obținem cele mai bune rezultate.

Suntem incă la inceput de drum în ceea ce privește organizarea de astfel de evenimente insă ne dorim să susținem anual conferința și să promovăm continuu standarde ridicate de competență și etică profesională în analiza aplicată a comportamentului.
Conferința va fi acreditată de către Colegiul Psihologilor din România. Psihologii cu drept de liberă practică vor beneficia de 16 credite.
Participarea va fi gratuită în limita a 120 locuri pentru părinții copiilor cu TSA, studenți, precum si pentru cadrele didactice înscrise in Programul TiA – Fii Tânăr in Acțiune! Și tu poți ajuta la Diagnosticare și Intervenție Precoce in Autism .

Detalii despre conferință, cât și despre înscrieri pot fi găsite accesând site-ul www.conferinta-aba.ro.
Ne vor fi Parteneri: Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România, Asociația pentru intervenție terapeutică în autism, Asociația New Odissey, Asociația Puzzle România.

Mariana Hanganu, Manager de Programe Asociația Help Mălin

mariana.hanganu@helpautism.ro, tel. 0720.228.551